Chillen !!! ( en een verdwaalde gids)

Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Marieke

21 Maart 2014 | Italië, Lido di Ostia

Dag 3 alweer. tijd om te chillen :)

Vandaag staat er een tripje naar het strand op het programma en al het even kan daarna fietsen over de Via Appia. De oudst weg van Rome.

We stappen weer de metro in en deze trip van ongeveer 30 km kost ook maar E 1, 50 pp ( wellicht iets voor Nederland! !)
De planning was eerst om nog een stukje oudheid te bekijken maar we besluiten de zee en het strand voorrang te geven.

Life is good!!

's Middags teruggekomen in Rome gaan we kijken of we vanmiddag nog kunnen gaan fietsen over de Via Appia. Aangekomen moeten we een half uurtje wachten op onze Engels- en Duitstalige gids.
Nou ja, een beetje semi talig zullen we maar zeggen.

De internetprint geeft een vertrektijd aan van 15;00 uur maar dat lijt niet helemaal te kloppen. Voor de tocht staat 6 uren! en die zijn er niet. Eerst fietsen we langs het Coloseum en ze verteld er wat over, daarna houdt de gids informatie eigenlijk wel op.
Het laatste stukje weg naar de Via Appia is afgesloten vanwege een aardverschuiving. Ze wil eigenlijk terug maar wij zetten door. Fietsje optillen, lintje aan de kant en gewoon de domme toerist uithangen..

En dan zijn we er, eerst de auto's ect omzeilen die over het eerste stuk kunnen rijden maar daarna de immense groene long van Rome. Het ademt een en al oudheid. De allerrijkste van de rijkste van Italie hebben aan deze weg hun eigen oprit en hun villa staan. Ver weg en goed verscholen .

Na 80% van de Via Appia te hebben afgelegd gaan we terug richting stad. Het probleem is echter dat de gids enkel de gebruikelijke 6 uur route kent en we nu met een stuurloze gids tussen de auto's door de toegangswegen van Rome crossen op zoek naar de juiste weg naar het centrum.

Eindelijk veilig aangekomen gaan we terug nar het hotel en gaan ons opmaken voor een etentje in de wijk Trastevere.
Een redelijk tocht 's avonds voor de voetjes en we liepen ook verkeerd.
Aangekomen op het plein Sint Maria Trastevere een mooi uitzicht vanaf onze tafel en ten wat een voldoende kreeg.

Waar we wel verrast door werden was de 15% standaard fooi die in rekening gebracht werd. Even het boekje erbij en de Italiaanse etiketten leerde ons dat dit gebruikelijk was en bij tevredenheid je het wisselgeld o tafel liet liggen.
Nou mooi niet! ze hebben al een dikke fooi en dat klein geld? Metro-money!

Verslag uit: Italië, Lido di Ostia

Jeroen en Marieke

Hola Volgers! Hier een site waar jullie thuisblijvers ons kunnen volgen wanneer wij het kleine kikkerlandje achter ons laten en de wereld aan het bekijken en ontdekken zijn. Na eerst wat citytrips en een uitstapje naar het mooie Malta beginnen we nu aan het echte werk! Thailand, Laos en Cambodja staan op het programma om in 4-weken ontdekt te worden door ons. In deze 4 weken gaan we Bangkok bekijken, Chain-Mai ontdekken, De machtige Mekong rivier bevaren en de Irrawaddy dolfijn proberen te spotten. Ook gaan we een bezoek brengen aan S21 en "The Killing Fields" , het 7de wereldwonder Angkor Wath en als kers op de appelmoes onze PADI halen op Ko Tao

Actief sinds 28 Okt. 2012