Naar het centrum van de ( oude) wereld - Vaticaan
Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Marieke
22 Maart 2014 | Vaticaanstad, Vatican City
Vandaag DE plek waar je geweest moet zijn. Vaticaanstad.
We pakken de metro maar stappen eerder uit. Op deze manier kunnen we via de Engelenburg naar het Sint Pieterplein lopen.
Je hebt maar een kans op een goede eerste indruk, en wederom is het erg indrukwekkend..
Nog even een hapje scoren aan de rand van de Tiger en dan een nieuw land aan ons lijstje kunnen toevoegen.
We voegen ons in de rij om naar binnen te kunnen komen. Achter ons zijn er mensen aan het voordringen en het zijn ok nog Nederlanders.
Ze vragen op een gegeven moment of wij een foto voor ze kunnen maken... Nou eeuhm,.. nee. We vertellen hoe we over hun soort mensen denken en dat ze die foto wel kunnen vergeten..
De rij gaat sneller dan verwacht en dan zijn we binnen.. Wat een schoonheid, uitstraling van macht en grootheid!!
We kijken onze ogen uit, komt hier de opmerking "engelengeduld" vandaan?
We gaan naar beneden waar alle eerdere pausen liggen opgebaard en vervolgen ons naar de entree om de koepel te kunnen beklimmen.
Voor de eerste 200 treden pakken we de lift, daarna nog 500 te gaan..
De beloning is schitterend. Je kan bijna heel Rome overzien en het gehele Vaticaan..
Na de nodige fotomomentjes dalen weer af en gaan naar get Vaticaansmuseum.
Je kan deze vergelijken met het Rijksmuseum. Je vindt er van alles. Van sarcogaven tot een Van Gogh, van oude wandtapijten tot schitterende werken van Michealangelo..
09 April 2014 - 22:42
Mam:
het is toch niet waar !!ze heeft er weer een gevonden !!! EEN VUILNISAUTO marieke haar grote droom hahaha